Ultimele Noutati ale Moldavica

Noutatea principală

bnrm 15 Decembrie 2017

Masa rotundă „Programul Naţional Memoria Moldovei: realizări şi perspective”

La data de 15 decembrie 2017, la Biblioteca Naţională a fost organizată masa rotundă avînd ca generic „Programul Naţional Memoria Moldovei: realizări şi perspective” cu participarea reprezentanţilor din instituţiile detinătoare de patrimoniu naţional cultural.
Dinamica dezvoltării Registrului Naţional Memoria Moldovei (1998 – 2017), Biblioteca Naţională Digitală Moldavica: priotităţi şi obiective (2010 – 2017), Conservarea patrimoniului documentar din cadrul Programului Naţional Memoria Moldovei (2000 – 2017), Pasaportul de conservare a documentelor de patrimoniu, Metodologia de prezentare a documentelor în Registrul Naţional Memoria Moldovei – au fost subiectele puse in discuţie în cadrul mesei rotunde.

bnrm 12 Ianuarie 2017

Incepînd cu anul 2017, Bibliotecile Naționale Europene se pot baza pe EUROPEANA

Incepînd cu anul 2017, Bibliotecile Naționale Europene se pot baza pe EUROPEANA, partenerul său natural, pentru a oferi aceste servicii de agregare. În prezent, TEL-ul este un agregator pentru EUROPEANA, aceasta însemnînd că echipa TEL- ului orientează/ aliniează cadrul logistic-o tehnologic (transfer, migrare date etc.) spre portalul EUROPEANA (www.europeana.eu). Biblioteca Europeană a difuzat date de bibliotecă într-o varietate de moduri de a promova utilizarea largă a acestuia. TEL a fost şi este cel mai mare furnizor la EUROPEANA, o platformă digitală pentru patrimoniul cultural finanțat de Comisia Europeană, aducând în mai mult de 11 milioane de înregistrări din bibliotecile europene. Accesul la aceste date va continua prin intermediul bibliotecii EUROPEANA
Vezi comunicatul de presă de pe site-ul www.theeuropeanlibrary.org

bnrm 4 Mai 2010

Lansarea Bibliotecii Naționale Digitale MOLDAVICA

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova lansează prima bibliotecă digitală a publicaţiilor de patrimoniu Bibliotecă Naţională Digitală MOLDAVICA
4 mai 2010, ora 13.00
Palatul Republicii (str. Maria Cibotari, 16)
et. II, Sala de conferinţe nr.II

bnrm 2 Martie 2010

Din 2010 Biblioteca Naţională participă la proiectul european „Reading Europe: European culture through the book” („Cultura europeană prin prisma cărţii”)

Iniţiativa a fost sugerată de către Comisia Europeană ca un conţinut demonstrativ în cadrul Bibliotecii Digitale a Europei - Europeana. Ideea este de a promova lucrări remarcabile din fiecare ţară europeană. Selecţia conţinutului să fie definită prin contribuţia personalului Bibliotecii Naţionale. Cărţile expuse în cadrul expoziţiei Bibliotecii Europene vor putea fi vizibile prin intermediul BND „Moldavica”, rubrica „Colecţii”. Lansarea expoziţiei „Reading Europe” va avea loc în septembrie 2010.